Tipuri de servicii de contabilitate si beneficiile serviciilor terte

Orice domeniu de activitate necesita monitorizare si raportare, altfel incat este imposibil sa gestionati de unul singur planul de afaceri. Daca in companiile mari aceasta sarcina este rezolvata de un personal specializat, atunci antreprenoriatul privat nu permite mentinerea expertilor pe o baza continua, deoarece managementul contabil nu are nevoie de acest lucru, iar mentinerea unui grup de profesionisti este scumpa si nerentabila. O modalitate excelenta de iesire din aceasta situatie va fi atragerea agentilor dintr-o companie de externalizare (outsourcing) care ofera servicii de contabilitate pentru toate tipurile existente.

Contabilitate economica de baza si non-standard

Serviciul de contabilitate poate fi efectuat in mod regulat si simultan, adica poate coincide cu un eveniment de raportare specific. Pachetul de baza include urmatoarele puncte:

  • formarea programului de raportare si lansarea acestuia;
  • documentarea fiecarei actiuni intreprinse la intreprindere;
  • raportarea periodica (lunar, trimestrial, anual);
  • sprijinul bancar, al parteneriatului si al altor interactiuni externe.

Daca serviciul standard nu este suficient, serviciile de contabilitate extinsa vor oferit in plus:

  • consultari periodice;
  • restaurare si arhivare de informatii contabile;
  • asistenta pe termen lung;
  • actualizarea rapoartelor si formarea lor in conformitate cu noile legi si reglementari.

Dupa cum puteti vedea, serviciul implica o gama completa de servicii de contabilitate, inclusiv momente de activitati interne si externe ale intreprinderii.

Beneficiile colaborarii cu o companie terta de externalizare

Efectuarea afacerilor de catre specialisti implicati permite optimizarea rapoartelor, transformandu-le dintr-o gramada haotica intr-un flux de documente ordonat, cu care este convenabil sa lucrezi. In plus, mintea nu trebuie sa va fie distrasa de impozite si alte pretentii, sa se ocupe de personal si sa rezolve problemele salariale, ci se va putea concentra doar pe partea de afaceri a problemei.

Apelul catre specialisti dovediti exclude implicarea unui contabil incompetent, deoarece serviciile de externalizare sunt furnizate de profesionisti cu experienta si competenta. Pe umerii lor, va puteti transfera o parte a preocuparilor, iar suma muncii acestora va reglementa taxa pentru serviciile de contabilitate, care este emisa in baza contractului.