In zilele noastre, taburetul nu se limiteaza doar la rolul sau practic, ci poate schimba aspectul oricarui decor. Un taburet economiseste spatiu si isi gaseste locul atat in bucatarie, cat si in gradina. Din lemn sau metal, in stil industrial sau cu accente scandinave, puteti sa va achizitionati cele mai noi modele de taburete dintr-o piata de mobiler ce creste de la un an la altul.

taburete

Taburet un scaun vesnic la moda

Pentru ca dvs. sa aveti pozitia sezand cat mai confortabila, este necesar sa alegeti un taburet comod. Fiecare om are anumite preferinte privind confortul, asa ca trebuie sa va bazati pe gustul dvs. si nu pe al prietenilor. Unul dintre cei mai importanti factori care formeaza o impresie pozitiva sau negativa a unui taburet este gradul sau de moliciune. Toate taburetele bazate pe aceasta proprietate pot fi impartite in moi, semi-moi si dure. Cele tari includ modele care sunt confectionate fara a utiliza materiale de tapiterie. Taburetele tapitate sunt scaune in care grosimea tapiteriei atinge 3-5 cm si uneori pot fi echipate chiar si cu mici arcuri, in genul celor de la canapele. Taburetele semi-moi au o grosime a tapiteriei de 2-4 cm dar aceste scaune nu pot avea arcuri, ci doar burete sau spuma cu memorie.

Unde putem plasa un taburet bucatarie elegant

De-a lungul timpului, taburetul si-a actualizat mereu imaginea pentru a reinvesti bucatariile noastre cu stil si a le inzestra cu un aer de intimitate. La ora aperitivului, oaspetii isi iau locurile in jurul barului sau a insulei centrale care se afla in mijlocul camerei, asezandu-se pe diverse taburete mai inalte sau mai joase, toate beneficiind de un design din ce in ce mai atractiv si mai confortabil.

Daca aveti un bar in living, taburetul inalt este elementul esential pentru acel gen de decor interior. Acest tip de scaun se detaseaza cu gratie in decorul interior si isi asuma un rol decisiv, fiind mereu la moda. Daca taburetele sunt joase, deci discrete, va puteti delecta alegand culori sau forme cat mai originale. Stilul scandinav isi continua cursa de cucerire a interioarele noastre, taburetele din lemn natural cu aspect minimalist fiind, inca, extrem de populare. Spiritul industrial intra si el in bucatariile moderne, confirmand versatilitatea si atmosfera relaxata a acestui nou tip de living ce incorporeaza si bucataria.

Forme si stil

Taburetul se incadreaza in toate tendintele interioarelor moderne, in toate universurile de design interior, jucandu-se cu formele si materialele intr-un mod genial. Pentru un decor minimalist, cea mai buna alegere este taburetul din lemn de esenta bruta, precum stejarul. Pentru bucataria scandinava, se recomanda un taburet din lemn de esenta deschisa la culoare, cu picioare delicate. De obicei, taburetele cu un design rafinat se adapteaza cu usurinta atmosferelor clasice sau sobre, asortandu-se cu orice fel de decor. Din alta perspectiva, un taburet avand un design cu linii fine si ultra-curate poate lasa impresia unei camere aerisite.

Indiferent daca stilul este clasic, industrial sau cu accente scandinave moi, taburetele raman la fel de captivante si comode, indiferent de locul unde au fost plasate.

Vedeti mai multe tipuri de taburete clasice sau moderne pe siteul https://scaunecuspatar.ro