Singapore, minunatul oras-stat insular din Asia, intentioneaza sa-si extinda „flota” de 90.000 de camere video deja instalate in oras. Intr-adevar, autoritatile insulei doresc si mai multe astfel de dispozitive, pentru a usura activitatea politiei locale.

Politia digitala va cuprinde camere video de ultima generatie

In plus fata de aceste camere video, in oras este planificata o utilizare mai activa a analizelor video, a solutiilor AI (Inteligenta Artificiala) si a dronelor. Statisticile din Singapore arata ca aceste camere video au ajutat la rezolvarea problemelor politiei in aproape 5.000 de cazuri numai in luna decembrie a anului trecut.

De asemenea, politia din Singapore intentioneaza sa lanseze 300 de masini de politie cu reactie rapida pe drumurile orasului pana in anul 2023. Vehiculele vor fi echipate cu camere video rotative 360°, iar filmarile acestora vor fi trimise wireless catre Centrul Comandamentului Politiei din Singapore.

Drept urmare, dispecerii vor fi informati despre situatia de la fata locului si vor putea trimite imediat ajutor, fara a astepta un apel uman de la fata locului. De asemenea, camerele de pe masinile de politie vor fi echipate cu dispozitive de analiza video, astfel vor fi memorate placutele de inmatriculare, iar in timpul urmaririi, de exemplu, vor putea fi evidentiate obiectele necesare din fluxul actiunii.

Pompierii vor participa si ei la actualizarea digitala

In Singapore exista convingerea ca umplerea spatiului inconjurator cu dispozitive de urmarire, butoane de panica, precum si asigurarea accesului rapid pentru politie la locul incidentului, toate acestea pot aduce orasului un nivel de securitate superior.

Actualizarea digitala va afecta si serviciul de pompieri, care va deveni „inteligent”. In cursul activitatii lor, pompierii, de exemplu, vor primi imediat un plan de etaj al unei cladiri in flacari. De asemenea, angajatii vor primi gadgeturi portabile, ce vor furniza informatii despre starea de sanatate a fiecarui pompier, acestea fiind trimise in camera de control. In situatii periculoase, oamenii vor fi inlocuiti cu roboti – dispozitive care lucreaza deja in Singapore.

In plus, sistemul de politie va fi integrat cu sistemul de migratie, astfel incat la intrarea in Singapore, irisul ochilor fiecarei persoane va fi scanat. Recunoasterea fetei va fi efectuata la frontiera, nefiind nevoie sa va prezentati pasaportul.