Unul din cei mai cunoscuti producatori de anvelope, Michelin, ne pregateste masinile pentru noul sezon de iarna.

Cei de la Michelin au lansat oficial si in Romania, noile modele de anvelope de iarna Alpin 6, dar si anvelope all-season CrossClimate+.

Iarna este din ce in ce mai aproape si se apropie momentul in care trebuie ales un nou set de anvelope de iarna. Michelin a ales ca in aceasta luna sa lanseze oficial noua generatie de anvelope pentru europeni, generatie care se anunta foarte promitatoare si cu imbunatatiri care vor ajuta la mentinerea in siguranta a milioane de soferi.

Noua generatie de anvelope Michelin Alpin 6

Noile anvelope ale producatorului francez pun accent pe tractiune si performanta cand vine vorba de franarea pe zapada. Producatorul specifica faptul ca noua generatie este cu 20% mai longeviva fata de alti concurenti pe segmentul premium.

Generatia Alpin 6 a fost conceputa cu o suprafata de rulare formata din 2 tipuri de compusi. Canelurile si profilul se largesc in functie de perioada de utilizare si uzura. Astfel ajuta la o mai buna aderenta chiar si dupa o perioada lunga de utilizare a anvelopei pe parcursul iernii. Banda de rulare a fost formata din mai multe straturi. O anvelopa noua va oferi performante maxime in conditii de iarna, iar in functie de uzarea bandei de rulare, anvelopa va favoriza in continuare aderenta pe zapada.

Alpin 6 are un indicator de uzura de 4 mm si o viata extinsa pana la uzarea maxima a benzii de 1.6 mm. Noul indicator de uzura ofera utilizatorilor posibilitatea de a observa cu usurinta procentul dintre caneluri de la 75% pana la 25%. Conform producatorului francez, Alpin 6 a fost testata de organisme independente, din teste confirmandu-se teoria ca distanta de franare este mai redusa cu pana la 6 metri pe zapada fata de concurenta.

Michelin CrossClimate+

Pentru fanii anvelopelor mixte, Michelin a lansat si o noua gama de anvelope CrossClimate+. Este un model de anvelopa universala care a suferit imbunatatiri fata de primul model lansat in 2015. CrossClimate+ este recomandata utilizatorilor care provin din zone in care iernile sunt mai blande.