Europa-Park este unul dintre cele mai vizitate parcuri de distractie din Europa.

Europa-Park cuprinde atractii turistice din 16 tari europene

In imediata apropiere a orasului Rust, situat in landul german Baden Wurttemberg, se intinde parcul de distractii Europa-Park, pe o suprafata de 16 hectare. Aproape 6 milioane de turisti viziteaza acest parc de distractii in fiecare an. Inaugurarea parcului a avut loc in 1975, acesta fiind unul dintre putinele parcuri de distractii din lume care este deschis vizitatorilor pe tot parcursul anului. Resortul Europa-Park este o zona care, pe langa atractiile specifice distractiei, cuprinde hoteluri de prima clasa, unitati gastronomice de diferite niveluri, precum si magazine de tot felul.

Una dintre principalele caracteristici ale parcului este reprezentata de cele 13 roller-coastere, unul mai spectaculos ca celalalt. Parcul se remarca prin ideea sa originala, teritoriul sau fiind impartit in 16 zone, fiecare dedicata unei anumite tari europene.

Principalele atractii ale Europa-Park

Pe langa Germania, parcul are zone reprezentand Franta, Italia, Grecia, Spania, Portugalia, Anglia, Olanda, Irlanda, Islanda, Austria, Luxemburg, Rusia, Elvetia, Scotia si o zona comuna pentru Scandinavia. Fiecare zona tematica este reprezentata de una dintre principalele atractii ale tarii respective, decorata in stil national, precum si de un restaurant cu bucatarie traditionala.

De exemplu, in Italia puteti naviga pe gondole venetiene si puteti gusta pizza si paste, iar in Olanda puteti calari „Olandezul Zburator” si apoi puteti savura mini-clatite delicioase. In Irlanda va asteapta calatoria cu haiosul vehicul „Old Mac Donald’s Tractor Fun”, caruselul „Spinning Dragons”, probabil cel mai mare loc de joaca denumit „Castelul Limerick” si, desigur, berea irlandeza.

Cel mai inspaimantator tobogan de lemn „Wodan – Timburcoaster” se afla in Islanda, pe insula Viking. In Austria puteti merge pe toboganul cu apa „Tiroler Wildwasserbahn”, puteti face o excursie cu trenul expres „Alpenexpress Enzian” sau puteti explora misterioasa grota „Edelstein-Grotte”.

Zona Luxemburgului este situata chiar in centrul Europa-Park. O cladire neobisnuita in forma de piramida – „Historama” este vizibila de la mare distanta. Aici, totul este legat de istoria dezvoltarii celui mai mare parc de distractii din Germania si a fondatorilor sai – familia Mack.

In Rusia veti admira silueta Bisericii Ortodoxe „Sf. Vasile” si a statiei spatiale „Mir”. In Scandinavia veti gasi balcoanele imense „Vindjammer”, precum si un rau de munte cu cascade spectaculoase, de-a lungul caruia puteti practica raftingul.

Cele mai populare roller-coastere va ofera o cantitate maxima de adrenalina – „Silver Star” si „Blue Fire Megacoaster”, precum si toboganele de apa „Poseidon” si „Wodan”. In „Steaua de Argint”, atingeti o viteza de 130 km/ora la o inaltime de 73 de metri. „Megacoaster Blue Fire” este putin mai lent – doar 100 km/ora dar pe cele patru tronsoane ale sale va rotiti brusc cu 360 de grade.

Pe toboganele din lemn „Wodan Timburcoaster” urcati la o inaltime de 40 de metri si coborati cu o viteza de 100 km/ora timp de 2,5 minute. Cel denumit „Poseidon” a fost construit pentru vizitatorii mai putin curajosi – aici va deplasati cu o viteza de „doar” 70 km/ora si nu va ridicati mai mult de 23 de metri.

Iarna nu e deloc plictisitoare in Europa-Park

Chiar si pentru cei care nu sunt atrasi de roller-coastere, exista o multime de lucruri interesante in Europa-Park. De exemplu, rafting-ul printre fiorduri, activitate ce este potrivita pentru a va racori intr-o zi caniculara.

Pe vreme rea sau in timpul iernii, nu va veti plictisi niciodata in Europa-Park. Aici exista numeroase atractii care se desfasoara in locatii interioare, precum Crazy-Taxi, Eurosat, Atlantida, un teatru de papusi sau un cinematograf 4D.