Un frigider este unul dintre puținele aparate din casa dvs. care funcționează continuu, zi si noapte, menținând mâncarea la rece. Dacă luați în considerare cât de mult trebuie să funcționeze un frigider, este uimitor că se defecteaza atât de rar. Daca totusi frigiderul dvs nu mai funcționeaza corespunzator, ar trebui sa cautati o firma specializata in reparatii frigidere, asa cum este firma Alpiplus din Cluj-Napoca.

Probabil vreti sa stiti cum poate decurge reparația frigiderului dvs. Reparațiile nu sunt deloc simple, necesitând cunoștințe bune despre aparate frigotehnice și multa răbdare.

Câteva informații de bază despre frigidere

reparatii frigider

Frigiderele și congelatoarele constau din două componente de bază: o bobină de condensator și o bobină de evaporator. Un lichid de răcire este circulat prin aceste bobine de un compresor și un motor. Lichidul refrigerant este răcit în condensator; apoi se varsă la evaporator. La evaporator, aerul din unitate este răcit prin contactul cu bobina umplută cu lichid. Condensatorul unui frigider sau congelator este bobina din exteriorul unității; evaporatorul este bobina din interior. Lichidul de răcire este circulat prin sistem de un compresor.

Multe frigiderelor și congelatoarelor au un mod de functionare fara gheata (NoFrost). În acest tip de unitate, un încălzitor este pornit automat de un cronometru pentru a topi gheața din interiorul unității. Gheața este topită de încălzitor în mai multe locuri diferite din unitate, începând cu zonele cele mai reci și înghețate. Când gheața este topita complet, termostatul frigiderului trece automat la un ciclu de răcire pentru a menține temperatura standard de îngheț. Deoarece acest proces este automat, gheața nu se acumulează în interiorul frigiderului.

Sistemul compresorului unității, care forțează lichidul de răcire prin sistemul de bobine, este condus de un motor de tip condensator. Părțile de bază ale sistemului de răcire / decongelare care pot necesita reparatii includ întrerupătoare, termostate, încălzitoare, condensatoare și ventilatoare. Un meserias va testa și înlocui unele dintre aceste componente frigorifice.

Iata cateva tipuri de reparatii care pot aparea la un frigider

Din frigider se scurge apa

Ai apă pe podeaua bucătăriei? Cum arata compartimentul din partea de jos a frigiderului? Frigiderele care se scurg sunt de obicei ușor de reparat, deoarece există doar câțiva posibili vinovați: garnituri de ușă, scurgere de degivrare și tija de scurgere.

Garniturile ușilor din cauciuc moale pot scurge apă în partea de jos dacă nu se închid corect. Dacă acest lucru nu funcționează, firma Alpiplus reparatii frigidere Cluj va înlocui complet garniturile ușii. Trebuie verificat dacă drenajul de decongelare care iese din congelator este înfundat. Vasul de scurgere din partea de jos a frigiderului poate fi atât de plin de apă, încât apa a început să se scurgă.

Frigiderul este prea zgomotos

Frigiderul tău face mai mult zgomot? Zgomotele vibrante și puternice nu sunt normale, așa că trebuie verificate urmatoarele lucruri:

Nivela frigiderul – frigiderul tău are picioarele de nivelare care probabil au fost reglate în urmă cu cativa ani. Pe măsură ce locuința îți îmbătrânește și podelele de bucătărie scade, frigiderul trebuie să fie nivelat din nou folosind o cheie pentru a strange suruburile picioarelor. Este recomandat ca ușile să se poată închide singure atunci când sunt deschise la jumătatea drumului (45 de grade).

Dacă frigiderul emite un sunet zgomotos la fiecare 10-15 minute, iar fiecare zgomot durează doar aproximativ cinci secunde, aparatul de înghețare poate încerca să facă gheață, dar nu reuseste, deoarece apa este oprită. Zgomotul se opreste prin oprirea mașinii de gheață (cu întrerupătorul pornit) sau ridicând brațul senzorului de gheață.

Frigiderul nu raceste suficient

Laptele se strică mai repede decât ar trebui? Când pui mâna pe suportul de sârmă, nu se simte așa de rece cum ar trebui? In acest caz trebuie reglate setările de temperatură ale frigiderului. Este posibil să fi fost ajustată accidental la o temperatură mai ridicată.

Garniturile ușilor de la frigider trebuie să formeze o etanșare perfectă pentru a păstra tot frigul. Dacă acestea sunt deteriorate, înlocuiți-le cu altele noi.

Chiar daca frigiderul dvs necesita reparatii care nu au fost mentionate in acest articol, va sfatuim sa apelati la o firma autorizata care poate diagnostica si repara corect problema care a aparut.