Deci, vreți să vă vindeți produsele agricole la o tarabă pe piață locală? Există o mulțime de lucruri de luat în considerare atunci când vă gândiți la modul de organizare a unei tarabe de piață. Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta atunci când vreți să vă organizați.

Deschiderea unei tarabe in piata

taraba

Taraba fructe si legume

Mai întâi verifica ce piețe sunt în zona dvs. locală. Uită-te ce vând piețele acum, care produse pot fi în concurență cu articolele tale sau care se vând bine? Există cumpărători care stau la coadă pentru a cumpăra tipul de mărfuri pe care vrei să le vinzi?

Apoi interesează-te cum va fi vremea. Acesta este un factor important daca piata nu este acoperită sau dacă taraba ta se află doar pe marginea unei străzi circulate.

Trebuie să mai afli care este costul de închiriere pentru o tarabă. Va merita să îl achiți pentru a-ți vinde marfa? Dacă închiriați o tarabă pentru un interval mai lung, ce se întâmplă dacă anulați închirierea?

Este piața doar pentru fructe și legume? Uneori în piețe se mai vând și confecții sau articole de menaj. În general, cumpărătorii se așteaptă ca piețele să ofere prețuri mai ieftine. Fiți pregătiți să negociați cu clienții dvs. și să vă reduceți prețurile dacă vor să cumpere cantități mai mari.

Pasul 2: verifica cu ochii tai

Aruncați o privire la recenziile online ale piețelor de care sunteți interesat sau vizitați câteva și consultați traficul local, facilitățile de parcare, personalizarea tarabelor, orele de funcționare etc. Vorbiti cu unii dintre deținători și vizitatori obișnuiți despre părerea lor și ce caută și așteaptă să gaseasca pe tarabe.

Rezervați în avans și plătiți pentru taraba dvs. Planificați-vă și gândiți-vă bine în prealabil la modul în care doriți să faceți stocuri și să vă configurați taraba. Este bine sa nu va faceti stocuri mari, ci sa aduceti periodic marfa noua pentru a o inlocui pe cea vanduta.

Priveste atent daca piața îți permite spațiu suficient pentru marfa pe care vrei sa o aduci. Mărimea tarabei poate fi de 1×1 m sau 1 x 2 m, vezi ce opțiune e mai potrivita pentru tine. Ar fi bine sa ai si un baner pe care sa scrii ce vinzi. Sau macar niste cartoane cu denumirea produselor si pretul lor.

Ce este o taraba?

O tarabă este o structură folosită de comercianți pentru a-și expune și adăposti mărfurile într-o piață sau în alt cadru. Tarabele sunt folosite în întreaga lume de fermierii care își vând produsele la piață. Ele sunt de asemenea folosite la diverse târguri sau sărbători agricole, mai ales toamna, după strângerea recoltei. Daca doriti sa achizitionati propria taraba, aruncati o privire la cele fabricate de Produse Composite, o firma romaneasca cu experienta in domeniu.