Galileo de la Hymer este o rulota electrica

Conceptul Galileo de la Hymer – vehiculul fara pilot al viitorului

Producatorul german de autovehicule Hymer este increzator ca in viitorul apropiat, motelurile obisnuite pot fi abandonate. Compania a prezentat Galileo – conceptul unei case mobile fara pilot, ai caror rezidenti se pot bucura de peisaj sau chiar pot dormi in timpul deplasarii, fara sa se gandeasca la drum.

Galileo poate fi rulota viitorului

Vazut din exterior, Galileo arata ca alte zeci de astfel de navete prezentate la diverse expozitii auto. Cabina in forma de dreptunghi, usi laterale glisante, roti extensibile, etc. In acelasi timp, absenta volanului si a tabloului de bord le-a permis proiectantilor sa creeze cele mai confortabile conditii in cabina, folosind tot spatiul liber.

Galileo se deplaseaza pe o platforma de sasiu pe care sunt montate o baterie, un motor electric si componente electronice. Pe aceasta baza pot fi instalate diverse module de cabina – fie ca este un fel de mansarda confortabila pentru doua persoane, fie o cabana familiala cu paturi suprapuse.

Este adevarat, acest lucru se poate face doar teoretic, deoarece Galileo exista pana acum doar pe computer. De aceea, producatorul nu a prezentat nicio caracteristica tehnica a creatiei sale. In ciuda faptului ca firma Hymer a fost angajata anterior in numeroase tehnologii autonome, compania nu a anuntat intentii serioase de a elibera o asemenea casa cu motor, precum Galileo, in urmatorii ani.

Galileo are un predecesor: VisionVenture Camper

Acesta este inca un concept al modului in care ar putea arata astfel de masini pana in 2030, daca tehnologiile de conducere fara pilot se dezvolta rapid si primesc sprijin legislativ adecvat. In acest moment, conceptul VisionVenture Camper, introdus de Hymer in septembrie anul acesta, pare mai realist. Compania a sugerat ca aceasta rulota bazata pe modelul Mercedes Sprinter electric poate aparea pe piata in 2025.

Nu doar Hymer se gandeste la modul in care tehnologia autonoma ar putea afecta piata autoutilitarelor, deoarece producatorul japonez Suzuki dezvaluie in curand conceptul Hanare (un fel de cabana pe roti) la Salonul Auto de la Tokyo 2019.