natural

produse naturale

Lumea stie ca daca o persoană urmează o dieta pentru a pierde kilograme, ii este mereu foame si se manifesta in mod nervos si irascibil. Dar, uneori, irascibilitatea noastra se transforma în depresie. S-ar putea sa nu fie neaparat legata de foame, ci mai degrabă de o schimbare a stilului alimentar.

Cand incepem o dieta, ne concentrăm de obicei pe scaderea in greutate si uitam complet ca organismul nostru are nevoie de microelemente, vitamine si minerale pentru a functiona corect.

  1. Probleme menstruale

Acest semn este unul dintre cele mai frecvente probleme atunci cand femeile tin o dieta.  Daca nu este vorba de dereglari din sfera ginecologica, este clar vorba de de probleme hormonale. Acesti hormoni sunt responsabili pentru metabolismul nostru si daca apare un dezechilibru hormonal, poate provoca depresie. Dacă credeti ca tiroida nu functioneaza in mod normal, trebuie cerut sfatul unui endocrinolog.

  1. Probleme de memorie

Omega-3 este un acid gras care ne ajuta creierul să funcționeze corect, sa se concentreze si sa-si aminteasca lucrurile importante. Atunci cand care corpul dumneavoastra are o deficienta de Omega-3, începe să absoarbă mai multe grasimi. Oamenii de stiinta au demonstrat ca aceste grasimi pot cauza depresie. In cadrul unei diete este recomandat sa consumati alimente bogate in acest acid:

  • nuci (în special nuci)
  • uleiuri (în special ulei de in)
  • germeni de grâu
  1. Crampe la nivelul picioarelor

Acest simptom indica faptul că aveti nevoie de mai mult magneziu care sa ajute la activarea enzimelor responsabile de producerea serotoninei (de aceea vă simtiti si deprimat). In cazurile de lipsa de magneziu, medicii recomanda alimente cum ar fi: semințe de dovleac, mazăre, nuci de pin.

  1. Pierderea poftei de mâncare, oboseala, scurtarea respiratiei

O pierdere a apetitului poate face într-adevar fericita o persoana care isi doreste sa slabeasca. Dar poate fi insotita de dificultati de respiratie si de oboseala, semne deloc bune. Aceste simptome indica faptul ca organismul dumneavoastră sufera de anemie, de deficienta de fier care cauzeaza depresie.

  1. Tulburări intestinale

Dacă urmați o dieta drastica, intestinul poate avea de suferit. Tulburarile de digestie sunt un semn ca e bine sa schimbati ceva din principiile de dieta.