Alegerea unui aparat foto DSLR poate fi una dificilă, din moment ce pe piață există o grămadă de modele oferite de o mulțime de producători.
camera foto sony

aparat foto sony

Deși alegerea unui aparat foto nu constă numai în producătorul care îl pune la dispoziție, acesta poate juca un rol foarte important nu numai în ceea ce privește calitatea imaginii, dar și în ceea ce privește fiabilitatea aparatului. În cele ce urmează ne vom uita la câțiva dintre cei mai cunoscuți producători de aparate foto de tip DSLR și nu numai.

Primul producător de aparate foto la care ne vom uita va fi Canon, firmă fondată în anul 1937. Acest producător nu se ocupă doar cu camere foto, ci și cu imprimante, copiatoare și în general produse care țin de optică. Când vine vorba de camera foto de tip DSLR, Canon este unul dintre cei mai renumiți producători de pe piață, aceștia punând o gamă variată de modele. Ca și preț, aparatele de tip DSLR produse de Canon încep de la suma aproximativă de 1400 de Lei.

Următorul pe listă este Nikon, un producător care este strict specializat pe producerea de aparate foto. Nikon este unul dintre cei mai cunoscuți, dacă nu chiar cel mai cunoscut producător de camera foto. Înființat în anul 1917, Nikon pune la dispoziție aparate foto de tip DSLR la prețuri ceva mai mari decât Canon, acestea începând de la aproximativ 2000 de Lei.

Ultimul, dar bineînțeles nu cel din urmă este Sony, un alt producător japonez, fondat în anul 1946, care se ocupă cu fabricarea unei game largi de produse, de la televizoare și sisteme audio, la camera foto de tip compact și DSLR. Aparatele foto de tip DSLR produse de aceștia sunt puse la dispoziție la prețuri începând cu aproximativ 1800 de Lei.