Dependenta de credit este un fenomen de dependenta psihologica. Fenomenul secolului XXI a venit in lumea noastra. Iubitorii de credit sunt oameni care nu-si mai pot evalua capacitatile financiare si devin din ce in ce mai aglomerati de imprumuturi. Ce este aceasta – dependenta sau necesitate?
finante

Obtinerea unui card de credit

Un rol imens in aparitia dependentei de credit il joaca bancile. Intrati in orice banca si vi se va oferi sa cumparati un card de credit cu conditii foarte atractive. De exemplu, platiti cu un card de credit si primiti un bonus la cont! Sau imprumut fara dobanda in decurs de o luna. Si acum, in loc de bani, exista deja o intreaga colectie de carduri de credit de la diferite banci in portofelul nostru.

Cumparaturi necontrolate la credit

Persoana a inteles ca nu este necesar sa ai bani pentru a obtine ceea ce ti-a placut. In loc de cumpararea planificata, luam ceva mai scump. Cel mai recent model de telefon, TV, covor, bijuterii din aur si mobilier. Exista multi oameni care vin la supermarket sau centrul comercial doar pentru a face achizitii mari pe credit.
Daca o persoana este un jucator si un iubitor de credit, atunci aceasta este o combinatie foarte periculoasa, deoarece puteti juca din credit chiar si in cazinouri, sau pariati in diverse case de pariuri. Cu un card de credit, este atat de simplu, dar va este foarte greu sa tineti evidenta fluxului de bani de credit pe card si sa va opriti la timp. Pentru gameri, unele banci aranjeaza loterii intre detinatorii de carduri de credit in cazul in care retrag anumite sume din cardurile de credit.
De exemplu, ati devenit o adevarata victima a creditului si ati incetat deja sa va controlati cheltuielile financiare, iar pentru a plati datoriile pe vechiul imprumut trebuie sa intrati in noi datorii. O plata lunara pentru toate imprumuturile este aproape egala cu marimea salariului dvs. sau, mai rau, o depaseste.
Pentru a merge in tarile calde, a inota in mari straine sau a ne bucura de soarele de acolo, alegeti un hotel all inclusive cu confort sporit. Orice operator de turism va va oferi un imprumut de concediu in conditii favorabile, la 0% si fara plati suplimentare platite. Cum poti rezista? Pe credit, poti chiar sa faci o interventie chirurgicala plastica.

Retete de credit

  • Planificati-va bugetul;
  • Numarati numai acele venituri care sunt stabile si nu pe termen scurt. Va puteti nota veniturile si cheltuielile;
  • Revedeti cu atentie termenii imprumutului propus. Poate ca are taxe ascunse sau, de exemplu, asigurare;
  • Solicitati-i sa calculeze suma exacta a platii lunare; – Ganditi-va inainte de a cumpara ceea ce va place, daca aveti nevoie de acel ceva;
  • Nu luati niciodata un imprumut nou pentru a-l achita pe cel vechi – acest lucru duce la alte datorii;
  • Consultati un psiholog daca nu va puteti descurca singur.