Imediat dupa implementarea modificarilor recomandate de un evaluator de risc profesionist pentru compania sau afacerea dvs., veti dobandi linistea sufleteasca atat de necesara, odata ce veti lua masurile adecvate privind analiza de risc la securitatea fizica.

In acest fel, veti putea sa reduceti eventualele cereri legale in cazul aparitiei unui incident – dar si mai important, diligenta dvs. va poate proteja viata, afacerea, proprietatile si, in alta ordine de idei, va poate salva vietile angajatilor, oaspetilor sau clientilor.

Chiar si ceva la fel de simplu ca instalarea unor camere de luat vederi, poate face o mare diferenta in prevenirea unei amenintari pentru viata, afacerea sau proprietatile dvs.

O evaluare de risc la securitatea fizica poate imbunatati, de asemenea, comportamentele angajatilor, pentru a-i ajuta sa previna incidentele periculoase si sa reactioneze corespunzator atunci cand apare o anumita problema.

Pe masura ce angajatii dvs. vor intelege la ce comportamente suspecte ar trebui sa fie atenti, cum sa reactioneze in timpul unei situatii de urgenta activa sau cum sa raspunda la alte amenintari fizice, vor fi mai predispusi sa actioneze in moduri adecvate in cazul in care apar astfel de incidente.

La nivel de performanta la locul de munca, efectuarea unei analize de risc la securitatea fizica poate imbunatati, de asemenea, moralul angajatilor, deoarece acestia vor avea satisfactia ca nu ezitati sa le pretuiti siguranta.

Patronii centrelor comerciale sau ale altor spatii publice mari pot, de asemenea, sa castige o liniste sufleteasca suplimentara atunci cand observa adoptarea de noi masuri de securitate – fie ca se adauga mai mult personal de securitate, fie se restrictioneaza accesul in anumite zone sau chiar se verifica spatiile sau suprafetele limitrofe.

La ce ajuta o evaluare de risc la securitatea fizica

Pe scurt, o evaluare risc la securitatea fizica – si apoi adoptarea de modificari pe baza constatarilor acelei analize – va face mult mai mult decat simpla imbunatatire a sigurantei fizice. De asemenea, poate imbunatati productia angajatilor si, in cele din urma, va poate ajuta afacerea sa obtina un succes financiar mai mare.

Fara o analiza de risc la securitatea fizica care sa va ajute sa identificati ce trebuie sa schimbati, s-ar putea sa va concentrati asupra unor vulnerabilitati gresite. Ori s-ar putea sa faceti anumite erori, intr-un efort de a preveni o amenintare perceputa, doar pentru a afla mai tarziu ca ar fi trebuit sa faceti ceva complet diferit.

Costul initial al unei analize de risc la securitatea fizica este minim in comparatie cu rentabilitatea investitiei pe care o primiti, prin imbunatatirea masurilor de siguranta si securitate ale companiei dumneavoastra. In plus, luati in considerare colaborarea cu compania dvs. de asigurari pentru a vedea daca vor plati o parte din analiza risc la securitatea fizica sau va vor scadea valoarea asigurarii, daca ati finalizat-o.

Indiferent daca operati o afacere mica sau o companie gigant, identificand vulnerabilitatile probabile si luand masuri pentru implementarea masurilor de securitate, puteti evita amenintarile care ar putea afecta bunul mers al companiei sau afacerii pe care o detineti. Pentru sfaturi profesioniste, va invitam sa contactati experti autorizati IGPR.