Rulourile exterioare de la ferestre sunt una dintre cele mai fiabile modalitati de a proteja locuinta impotriva intrusilor de la intrarea in cladire. In plus, rulourile exterioare de fatada nu strica aspectul cladirii si pot servi si ca mijloc de protectie impotriva patrunderii luminii solare stralucitoare in incinta locuintei.

Aceasta multifunctionalitate face ca rulourile exterioare de fatada sa fie o metoda populara si tot mai solicitata de protectie externa a deschiderilor ferestrelor. In plus, astfel de rulouri exterioare din aluminiu pot fi instalate la usi, oferind un nivel suplimentar de rezistenta la efractie la usile de intrare. De asemenea, exista chiar modele cu declansare automata, acestea fiind extrem de convenabile si usor de utilizat atunci cand sunt echipate cu sisteme de deschidere si inchidere prin telecomanda.

Rulourile exterioare pot fi numite o optiune de protectie mai reusita si mai fiabila decat grilele metalice instalate pe ferestre. Dar care sunt principalele avantaje ale unor astfel de dispozitive de protectie? Se pot distinge urmatoarele caracteristici pozitive care disting rulourile exterioare de protectie montate la ferestre:

  1. In plus fata de faptul ca, atunci cand sunt inchise, impiedica patrunderea intrusilor in cladiri, spre deosebire de gratare, nu va permite, de asemenea, sa priveasca cineva in interiorul camerei. Aceasta joaca, de asemenea, un rol important ca masura de protectie impotriva hotilor si vandalilor.
  2. Rulourile exterioare de pe ferestre pot fi deschise usor si convenabil. Daca grilajul sudat strica uneori aspectul de la fereastra, atunci rulourile deschise nu interfereaza in niciun fel cu decorul spatiului exterior. Acest lucru este valabil mai ales pentru casele din zona rurala, unde un peisaj frumos poate fi amplasat in exteriorul ferestrelor.
  3. Exista o selectie semnificativa de rulouri exterioare de protectie in functie de aspectul lor. Puteti alege intotdeauna rulouri de protectie potrivite pentru un anumit specific arhitectural si stil de fatada. Rulourile exterioare selectate corect vor arata armonios si estetic placut pe fundalul decorului peretilor, ferestrelor, usilor sau balcoanelor.
  4. Noaptea, cu rulourile exterioare usor deschise, puteti deschide ferestrele. Acest lucru va oferi atat protectie impotriva privirilor și patrunderilor externe, cat si capacitatea de a ventila camera. Aceasta oportunitate este deosebit de importanta in sezonul cald de vara.
  5. Rulourile exterioare metalice de protectie solara nu sunt supuse la o degradare rapida. Acest lucru este facilitat de utilizarea compozitiilor speciale de acoperire cu pulbere, care pot fi utilizate pentru acoperirea suprafetelor metalice. Datorita acestui fapt, produsul arata ca nou foarte mult timp.

Pentru ferestrele termopane care sunt suficient de mari pentru a fi considerate panoramice, pot fi instalate rulouri exterioare cu canaturi rabatabile. Acest lucru reduce stresul asupra elementelor de fixare (copertine si balamale) si, de asemenea, mareste estetica dispozitivului in sine, care va fi redus vizual pe fundalul unui perete sau unei fereastre.

In concluzie, exista o serie de parametri extrem de avantajosi, datorita carora, astazi, rulourile exterioare sunt utilizate din ce in ce mai des pentru amenajarea proprietatilor private, apartamentelor de la parter, vitrinelor magazinelor, precum si altor utilizari.