Alegerea unei centrale termice electrice

La prima vedere, pare simplu sa alegeti o centrala termica electrica pentru incalzire, trebuie doar sa alegeti puterea, modelul de echipament, tipul de incalzire si un producator fiabil. Dar multi proprietari, care se confrunta cu problema consumului mare de energie electrica si incalzirea incorecta a spatiilor, considera ca un astfel de echipament nu este deloc eficient. Nu ar trebui sa credeti asta, mai bine este sa ascultati sfatul specialistilor si sa alegeti centrala termica electrica optima.

Ce trebuie sa stiti despre centrala termica electrica

In primul rand merita sa vorbim despre puterea centralei. Aceasta se determina in functie de suprafata camerei. Dar pentru toti exista un calcul general: la fiecare 10 m² este necesara o putere de 1kW. Daca locuinta dvs. este insuficient izolata, atunci cei 10 m² au nevoie de 1,2 kW. De la un numar de experti puteti fi sfatuiti sa alegeti o varianta un pic mai puternica. Dar luati in considerare posibilitatea de a conecta astfel de cazane la o retea trifazata cu o cablare separata.

Centralele termice electrice pot fi atat podea cat si de perete. Principiul functionarii lor este simplu: intr-un rezervor special, agentul termic este incalzit de elemente electrice tubulare. De-a lungul timpului, ele pot forma spuma, ceea ce reduce performantele, astfel incat se recomanda utilizarea apei distilate. Dar puterea centralelor termice electrice pentru locuintele mari nu este suficienta. Este mai bine sa folositi acest tip pentru casele de talie mica sau de vacanta.

Pentru locuinte mari, este mai bine sa alegeti o centrala termica electrica de inductie. Capacitatea sa este suficienta, iar echipamentul este de dimensiuni mici, ceea ce este foarte convenabil. Trebuie remarcat un avantaj important: centrala electrica de inductie este mai economica fata de cea electrica obisnuita, dar este mai scumpa.

Existand multe optiuni, alegerea producatorului trebuie abordata foarte atent. Durata si calitatea muncii si, cel mai important, siguranta depind de aceasta. Cele mai bune sunt considerate centrale termice electrice produse de Bosch, Vaillant, Dakon, dar in fiecare magazin, la cumparare, specialistii pot spune despre multi altii care au propriile atuuri si avantaje sub forma diferitelor caracteristici suplimentare. Multifunctionalitatea centralelor termice electrice ajuta sa se actioneze corect in orice situatie, chiar si in cele mai neprevazute situatii.

Componenta centralelor termice electrice

Centralele electrice sunt echipate cu:

  • un afisaj pe care sunt afisate toate informatiile; folosind aceasta, puteti observa o scadere a presiunii sau a temperaturii si puteti remedia situatia in timp;
  • senzori de temperatura si presiune; acestia ajuta la controlul intregii situatii in timp real;
  • modul automat care va permite sa controlati independent puterea si sa o schimbati, daca este necesar.

Cazanele pot fi alese cu unul sau doua circuite, dar, in acelasi timp, in consecinta, consumul de energie electrica va creste.

Eficienta cazanelor electrice . Eficienta tuturor dispozitivelor este ridicata. Eficienta este mai mare de 95%. Daca centrala termica electrica este selectata corect, aceasta va va multumi pe deplin.