Alegerea caloriferelor pentru prosoape

Caloriferele pentru prosoape sunt un element necesar in fiecare baie. La fel ca toate instalatiile sanitare moderne, caloriferele pentru prosoape sunt disponibile in numeroase versiuni, pentru a satisface cererea mare a acestora. Producatorii de articole sanitare fac calorifere pentru prosoape din diferite materiale, ceea ce le afecteaza aspectul, eficienta si durata de viata. De exemplu, caloriferele pentru prosoape din otel inoxidabil functioneaza mai mult decat cele din alama, dar ele au si o eficienta mai scazuta.

Clasificarea caloriferelor pentru prosoape

Caile de incalzire pentru prosoape difera in ceea ce priveste metoda de conectare si materialele utilizate. In mod traditional, producatorii de obiecte sanitare au realizat calorifere de otel inoxidabil sau alama incalzite pentru prosoape. Forma incalzitoarelor de prosoape poate fi sub forma de litere S, P sau M, sub forma de scara, zabrele sau configuratii mai sofisticate, mai complexe. Conform metodei de conectare, caloriferele de prosoape sunt impartite in calorifere incalzite cu apa, incalzitoare electrice si uscatoare combinate.

Calorifere incalzite cu apa pentru prosoape

In mod traditional, caloriferele incalzite cu apa calda predomina in casele si apartamentele noastre. In casele de constructii anterioare, acestea sunt conectate la incalzire, motiv pentru care stau reci pentru cea mai mare parte a anului. In casele moderne, in cazul in care instalatiile sanitare sunt mai bine gandite, caloriferele incalzite cu apa pentru prosoape sunt conectate la conductele de apa calda, deci sunt inoperante in timpul inchiderii preventive de vara a apei calde.

Calorifere electrice pentru prosoape

Caloriferele electrice pentru prosoape au fost inventate in acele tari in care nu exista incalzire centrala. Datorita eficientei, au castigat rapid popularitate in intreaga lume. Caloriferele electrice pot fi pornite la dorinta dvs., indiferent de sezonul de incalzire si disponibilitatea apei calde. In plus, aceste dispozitive sunt adesea echipate cu un termostat, astfel incat economisesc energia electrica. Conectati caloriferele electrice pentru prosoape printr-o priza speciala pentru incaperile cu umiditate ridicata sau prin cablurile ascunse in perete. Toate incalzitoarele electrice pentru prosoape sunt echipate cu un element de incalzire – elemente de incalzire si sunt umplute cu un agent de incalzire lichid (ulei, apa sau antigel). In functie de model, caloriferele electrice pentru prosoape pot fi ajustate manual sau automat.

Caloriferele cu incalzire mixta pentru prosoape

Caloriferele de otel sau otel inoxidabil cu incalzire mixta pentru prosoape sunt conectate la un sistem de incalzire si au un element de incalzire electric incorporat care este pornit dupa cum este necesar. Cand in casa este oprita furnizarea de apa calda, avantajul caloriferelor cu incalzire mixta pentru prosoape devine evident.